Home / Wiadomości  / Polska Smakuje: przepis na kremową zupę z jabłek

Polska Smakuje: przepis na kremową zupę z jabłek

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na kremową zupę z jabłek.
Składniki:
1/2 kg jabłek świeżych, 1 marchew duża, 1 mały por, 2 średnie ziemniaki, sok z cytryny, masło do smażenia, 1/2 l soku z jabłek, 1 l wody, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, cynamon, cukier, sól
Przygotowanie:
Umyć i obrać jabłka, a następnie dowolnie pokroić. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić i przesmażyć na maśle w dużym garnku. Do warzyw dodać jabłka, zalać 1/2 l soku jabłkowego i litrem wody. Gotować około 30 minut. Doprawić cukrem, solą i cynamonem.
Całość zmiksować i doprowadzić do wrzenia. Dodać pół szklanki jogurtu naturalnego i ponownie zagotować.
 
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KACZKĘ PIECZONA Z WIŚNIĄ NADWIŚLANKĄ I MIODEM DRAHIMSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SAŁATKĘ OMEGA 3 Z OLEJEM LNIANYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PARZENIE ZIELONEJ HERBATY
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA JABŁKA GRÓJECKIE POD KRUSZONKĄ
POLSKA SMAKUJE: ZUPA ŚMIETANOWA Z KAMIENNOGÓRSKIM SEREM PLEŚNIOWYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KREM Z JABŁEK ŁĄCKICH I SELERA Z SEREM KORYCIŃSKIM SWOJSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PLACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SANDACZA SMAŻONEGO Z KIEŁBASA MYŚLIWSKĄ I BOROWIKAMI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA LEMONIADĘ TRUSKAWKOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA OLIWKI Z DERENIA – FAŁSZYWE OLIWKI
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close