Home / Wiadomości  / Konkursu o Laur Marszałka Województwa

Konkursu o Laur Marszałka Województwa

To dobra wiadomość dla miłośników smacznej i zdrowej żywności. Przyznano doroczne nagrody za najlepsze produkty na Mazowszu. W Centrum Olimpijskim w Warszawie odbyła się gala finalistów konkursu o Laur Marszałka Województwa.
W tym roku, doceniono produkty w ośmiu kategoriach: przetwory mięsne, rybne, wyroby piekarnicze, cukiernicze i mleczarskie a także miody i napoje.

 
Nagrody i wyróżnienia osobiście wręczył laureatom marszałek Adam Struzik.

 
W gronie najlepszych produktów na Mazowszu znalazły się m.in: chleb na zakwasie z Woli Stanisławowskiej, kiełbasa w kurpiowskim cebrze kiełsana z Ostrołęki, ser kozi ricotta z Witkowizny oraz wino z czarnej porzeczki z Ceranowa.
Krzysztof Jędrasik

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close