Home / Wiadomości  / Polska Smakuje: przepis na dżem z rokitnika

Polska Smakuje: przepis na dżem z rokitnika

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na dżem z rokitnika.
Sposób przygotowania:
Kilogram owoców zalewamy litrem wody, dodajemy pół kilograma cukru i gotujemy na niewielkim ogniu przez około trzydzieści minut, do czasu aż dżem będzie trzymał się łyżki.
Gotowy dżem wkładamy do pasteryzowanych słoików lub butelek.
Jeżeli owoce są zbyt twarde możemy je wcześniej zmiksować.
 
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close