Home / Wiadomości  / Polska Smakuje: przepis na parzenie zielonej herbaty

Polska Smakuje: przepis na parzenie zielonej herbaty

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na zaparzenie zielonej herbaty.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę zielonej herbaty wsypać do filiżanki, zalać zagotowaną wodą o temperaturze około 70-85 stopni C, parzyć trzy do pięciu minut.
Herbata zielona ma dobroczynny wpływ na różne funkcje naszego organizmu. Najczęściej wymienianą zaletą picia zielonej herbaty jest oczyszczenie organizmu z toksyn oraz korzystny wpływ na naturalną pracę przewodu pokarmowego.
Aloes to źródło substancji cennych dla zdrowia. Jest polecany w przypadku osłabienia i braku odporności. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu pokarmowego.
Herbata zielona z aloesem daje uczucie orzeźwienia i lekkości. Pobudza umysł do działania.
Polecana osobom w każdym wieku, a w szczególności osobom dbającym o dobrą kondycję układu trawiennego.
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA JABŁKA GRÓJECKIE POD KRUSZONKĄ
POLSKA SMAKUJE: ZUPA ŚMIETANOWA Z KAMIENNOGÓRSKIM SEREM PLEŚNIOWYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KREM Z JABŁEK ŁĄCKICH I SELERA Z SEREM KORYCIŃSKIM SWOJSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PLACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SANDACZA SMAŻONEGO Z KIEŁBASA MYŚLIWSKĄ I BOROWIKAMI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA LEMONIADĘ TRUSKAWKOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA OLIWKI Z DERENIA – FAŁSZYWE OLIWKI
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close