Home / Wiadomości  / Polska Smakuje: przepis na sałatkę Omega 3 z olejem lnianym

Polska Smakuje: przepis na sałatkę Omega 3 z olejem lnianym

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na sałatkę Omega 3 z olejem lnianym.
Składniki:
2 główki sałaty lodowej, kilkanaście pomidorów koktajlowych, wędzony łosoś lub makrela – 0,5kg, olej lniany złocisty – 125ml, sos winegret ( miód + ocet jabłkowy) 125ml, sól, pieprz czarny, cebula czerwona – 2 szt.
Przygotowanie:
Łososia lub makrelę obieramy ze skóry i ości. Kroimy w podłużne paski.
Sałatę kroimy na duże kawałki wrzucając je do miski, dodajemy przekrojone pomidorki, łososia i cebulę.
Do słoika wlewamy sos winegret, olej i przyprawy do smaku. Wstrząsamy w celu powstania emulsji.
Sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
Dekorujemy połówkami pomidorków.
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PARZENIE ZIELONEJ HERBATY
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA JABŁKA GRÓJECKIE POD KRUSZONKĄ
POLSKA SMAKUJE: ZUPA ŚMIETANOWA Z KAMIENNOGÓRSKIM SEREM PLEŚNIOWYM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KREM Z JABŁEK ŁĄCKICH I SELERA Z SEREM KORYCIŃSKIM SWOJSKIM
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA PLACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SANDACZA SMAŻONEGO Z KIEŁBASA MYŚLIWSKĄ I BOROWIKAMI
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA LEMONIADĘ TRUSKAWKOWĄ
POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA OLIWKI Z DERENIA – FAŁSZYWE OLIWKI
Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close