Polska Smakuje: przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami

fot. trzyznakismaku.pl

W ramach audycji „Polska Smakuje” prezentujemy naszym słuchaczom przepis na sandacza smażonego z kiełbasa myśliwską i borowikami.

Składniki:

Porcja dla 4 osób

4 filety sandacza po 150 g każdy, 200 g kiełbasy myśliwskiej, 2 garście borowików, 15 g masła, 2 ząbki czosnku, 0,5 lampki białego wina półwytrawnego, garść natki pietruszki

Przygotowanie:

Filety z sandacza usmażyć na mocno rozgrzanej patelni skórą do dołu. Po kilku minutach dodać pokrojoną w bardzo cieniutkie plasterki kiełbasę myśliwską. Po chwili dorzucić 2 duże garście borowików i masło. Całość podlać białym winem. Dodać posiekany i roztarty czosnek oraz świeżo siekaną natkę pietruszki.

Potrawę dusić kilka minut, aż do momentu gdy wytworzy się naturalny sos. Podawać od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 25 min.

 

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA KUJAWIOK-WIELKANOCNĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA SERNIK Z KOZICH SERKÓW

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA DŻEM Z ROKITNIKA

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CIASTO NA BAZIE SOKU JABŁOWEGO

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA CHŁODNIK Z WIŚNI

POLSKA SMAKUJE: PRZEPIS NA ŻEBERKA W MIODZIE

Więcej o audycji „Polska Smakuje” – KLIKNIJ!