Polska Smakuje: Znak Programu PDŻ gwarancją jakości produktu (łosoś wędzony)

Gośćmi Katarzyny Supeł – Zaboklickiej w audycji „Polska smakuje” w dniu 23 .05.2018 byli dr Dariusz Rembisz – Członek Kolegium Naukowego ds. jakości produktów żywnościowych Programu Poznaj Dobrą Żywność i pan Bartosz Ziemianowicz z Firmy Suempol.

Reporter Radia Warszawa pytał mieszkańców jakie są ich ulubione ryby, czy lubią i dlaczego warto je jeść?

Prowadząca program zadała pytanie Panu dr Dariuszowi Rembisz ze szpitala św. Elżbiety w Warszawie, członkowi Kolegium przy Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi — co to znaczy dobra żywność? Ekspert opowiedział jak żywność może pozytywnie wpływać na nasz organizm. Przedstawił jak ma wyglądać zbilansowana dieta oraz jakie kryteria i walory są wymagane aby Kolegium nadało Znak PDŻ.

Pan Bartosz Ziemianowicz dyrektor exportu z Firmy Suempol opowiedział co firma proponuje w związku z sygnowaniem Znaku Programu PDŻ na swoich produktach. Głównym produktem firmy jest łosoś wędzony, tatar i carpaccio z łososia,. Jest to firma rodzinna z Podlasia produkująca 200 różnych produktów sprzedawanych w kraju i poza jego granicami.

POSŁUCHAJ INNYCH AUDYCJI