Home / Patronaty  / Przepis według świętej Hildegardy: boczniaki z żurawiną

Przepis według świętej Hildegardy: boczniaki z żurawiną

W przedświątecznym tygodniu prezentujemy przepis według świętej Hildegardy na boczniaki z żurawiną.
Składniki:
500 g boczniaków
1-2 cebule
1-2 łyżki masła klarowanego lub tłuszczu kokosowego
sól, bertram, galgant, pieprz kubeba, ziele angielskie, kilka goździków
1-2 liście laurowe
ok. 2/3 szklanki żurawiny
Przygotowanie:
Żurawinę namoczyć na około pół godziny i dokładnie wypłukać. Boczniaki pokroić w paski i obsmażyć na patelni razem z cebulką. Połączyć wszystkie składniki i dusić jeszcze około pięciu minut.
Polskie Towarzystwo Przyjaciół świętej Hildegardy
 

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close