Home / Wiadomości  / Uczniowie z Mazowsza znają zdrową żywność

Uczniowie z Mazowsza znają zdrową żywność

W Urzędzie Marszałkowskim w Warszawie wręczono nagrody w ramach konkursu „Smak ekologicznej żywności.” W finale XVI edycji wydarzenia wzięło udział prawie 100 uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych.

Młodzież zmierzyła się z testem wiedzy na temat eko-rolnictwa i certyfikatów jakości.

 

Takie konkursy zwiększają świadomość młodych ludzi w kwestii zdrowego żywienia – mówi Daniel Łaga z Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie.

 

Laureatami tegorocznego konkursu zostali: Milena Krawczyk ze Szkoły Podstawowej w Lesznie, Oliwia Jackiewicz z Mińska Mazowieckiego i Bartłomiej Laskowski ze Szkoły Podstawowej w Gniewoszowie.

W kategorii młodzieżowej zwyciężyli: Weronika Bedyk z Drobina, Robert Walterski z Leszna i Aleksandra Nurkiewicz z Ostrowi Mazowieckiej.

Krzysztof Jędrasik

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close